Nieuws Seizoen 6

Alles wat we weten over The 100 seizoen 6

The 100 seizoen 6

Het zesde seizoen van The 100 is in aantocht. Vanaf 30 april gaan de uitzendingen bij The CW van start. Wanneer de afleveringen bij Netflix verschijnen, is op dit moment nog niet bekend. Wel weten we al heel wat over The 100 seizoen 6, mede door TV Guide. In dit artikel vind je alles wat we al weten over The 100 seizoen 6.

The 100 seizoen 6

Aan het eind van het vijfde seizoen zagen we hoe alle overlevenden in een cryo-sleep geplaatst werden nadat bekend was geworden dat de aarde voor heel wat jaar niet meer bewoonbaar zou zijn. Alleen Harper en Monty besloten niet in cryo-sleep te gaan. Zij hielden bij wanneer de aarde weer bewoonbaar zou zijn, maar overleefden de seizoensfinale van seizoen 5 zelf niet. In het zesde seizoen gaan we de overgebleven leden van The 100 in een nieuwe wereld zien.

De nieuwe wereld is heel anders

De nieuwe wereld ziet er totaal anders uit dan we tot op heden gewend waren in The 100. Alhoewel de foto’s niet veel vreemds laten zien, kon showrunner Jason Rothenberg alvast bevestigen dat er veel is veranderd. Zo gaan de overlevenden al snel merken dat het anders is dan ze ooit hebben ervaren en ook zijn de mensen anders dan ooit tevoren.

Clarke en Bellamy krijgen te maken met een nieuwe leider

Clarke en Bellamy hadden de laatste jaren de touwtjes in handen wat betreft The 100. In seizoen 6 gaan ze echter te maken krijgen met een nieuwe leider. Sommige mensen die ze ontmoeten op de nieuwe planeet worden geleid door Russell, gespeeld door J.R. Bourne.

Jordan gaat nalatenschap van Harper en Monty voortzetten

In de seizoensfinale van seizoen 5 zagen we dat Harper en Monty waren gestorven terwijl ze de nieuwe planeet in de gaten hielden. Hun inmiddels volwassen zoon Jordan zal hun nalatenschap voortzetten. Hij zal dan ook gezien kunnen worden als een echte good guy. Gezien hij echter nog nooit uit de ruimte is geweest, zal het voor hem een compleet nieuwe ervaring zijn om op een planeet terecht te komen. “Alles wat hij in seizoen 6 gaat beleven is nieuw voor hem. Hij zal met grote ogen kijken, ernaar uitkijken, maar ook beangstigd worden.”

Niet iedereen tegelijk uit cryo-sleep

Niet iedereen wordt tegelijk uit de cryo-sleep gehaald. Zo zagen we in de seizoensfinale al dat Harper en Monty er bewust voor gekozen hadden om eerst hun zoon Jordan te wekken en daarna Clarke en Bellamy. Ook Echo, Murphy, Emori, Miller, Jackson en Shaw zullen snel volgen. Voor de rest duurt het echter wat langer.

Bellamy en Echo zijn nog steeds een koppel

Sommige fans hopen dat Bellamy en Clarke ooit bij elkaar komen, terwijl andere fans dat liever niet zien gebeuren. In seizoen 6 lijken we de twee niet samen te hoeven verwachten. Bellamy vormt zelfs na de slaap van 125 jaar nog steeds een koppel met Echo.

Bellamy en Clarke werken weer samen als leiders

Bellamy en Clarke hebben elkaar in seizoen 5 meerdere keren laten hangen, maar dat verandert in seizoen 6. De twee zullen elkaar moeten vergeven om weer samen te kunnen werken, maar de twee gaan in ieder geval weer een team vormen als leiders. Rothenberg heeft het idee dat de twee erin slagen om elkaar te vergeven, zodat ze samen weer goede dingen kunnen doen als leiders.

Bellamy en Octavia groeien weer naar elkaar toe

Bellamy werd niet alleen door Clarke in de steek gelaten, ook zijn zusje Octavia kon er wat van. Als leider van de bunker was zij zelfs bereid om haar broer te zien sterven. In seizoen 6 groeien de twee weer langzaam nader tot elkaar. “Dat is natuurlijk een grote kloof en het zal wat werk kosten om terug te gaan naar waar ze waren. Het zal een tijdje duren, maar we zullen ze daar uiteindelijk krijgen.”

Achtergrondverhaal Echo

Van het achtergrondverhaal van Echo weten we nog niet veel, maar dat gaat snel veranderen. Bob Morley gaf al toe dat we in seizoen 6 meer te weten komen over haar verleden.

Indra moet een kant kiezen

Indra staat voor een zware klus in seizoen 6. In seizoen 5 zagen we hoe zij aan de kant van Octavia stond en volledig achter Wonkru stond. De grote vraag is nu of ze ook loyaal gaat zijn aan Madi die nu de vlam in zich heeft. Clarke staat nu in ieder geval wel achter Madi en wil bekijken hoe zij zich gaat bewijzen.

Kane keert terug voor seizoen 6

Aan het eind van seizoen 5 zag het er niet goed uit voor Kane. Het was maar de vraag of hij terug zou keren voor seizoen 6. Gezien hij echter in een cryo-sleep is geplaatst, zien we hem wel terug in het zesde seizoen. Het is echter wel de vraag voor hoelang dat gaat zijn, vooral omdat al duidelijk is dat hij ook aan andere series werkt.