Nieuws Seizoen 7

Alles wat we weten over The 100 seizoen 7

seizoen 6 The 100

The CW heeft officieel een zevende seizoen besteld van The 100. Al in april werd duidelijk dat de reeks voorzien zou worden van een zevende seizoen, maar inmiddels begint er steeds meer bekend te worden over wat we van dat seizoen mogen verwachten. In dit artikel lees je alles wat we tot op heden weten over The 100 seizoen 7.

Productie The 100 seizoen 7

Nu het einde van het zesde seizoen van The 100 in zicht komt, is het fijn om te weten dat de productie voor het zevende seizoen al in volle gang is. In juni kwamen de cast en crew weer bij elkaar om samen met showrunner Jason Rothenberg aan de slag te gaan met seizoen 7 van de reeks. De eerste scripts zijn al gelezen nadat de eerste dag van de productie op 4 juni 2019 heeft plaatsgevonden.

Aantal afleveringen

Voor het zevende seizoen van The 100 zijn meer afleveringen besteld dan normaal. De laatste jaren bestonden seizoenen steevast uit dertien afleveringen. Dat was alleen anders in seizoen 2 en 3 en wordt anders in seizoen 7. Voor het zevende seizoen zijn namelijk liefst zestien afleveringen aangekondigd. Daarmee komt het totaal na seizoen 7 op honderd afleveringen te staan.

Laatste seizoen?

Mede door het ronde getal aan afleveringen en het feit dat het er honderd zijn, bestaat er steeds meer onzekerheid over de toekomst van The 100. Mogelijk wordt seizoen 7 wel het laatste. Rothenberg sprak tegenover Collide al eens over het einde van de reeks. “Het is een wonder dat het nog steeds zo goed is, na al die tijd. Hier is het puur serialistisch vertellen, dus uiteindelijk wil je dat een keer afronden op een bevredigende manier. Je wil dat er een einde komt dat bevredigend aanvoelt en hoe langer je dat vooruit duwt, hoe moeilijker het is om dat voor elkaar te krijgen.”

Wanneer verschijnt The 100 seizoen 7 op Netflix?

The CW heeft tot op heden nog geen uitspraken gedaan over de releasedatum van The 100 seizoen 7. Het is dan ook nog onduidelijk wanneer we aan de slag kunnen met nieuwe afleveringen van de reeks op Netflix. Wel ziet het ernaar uit dat vast wordt gehouden aan het schema dat de laatste jaren werd gebruikt. In dat geval mogen we het zevende seizoen al in april 2020 bij The CW verwachten. Naar verwachting verschijnen afleveringen daarna binnen een week na de uitzending in de Verenigde Staten weer op Netflix.