Nieuws

Antwoord op de vraag wie de nieuwe mensen in The 100 zijn

The 100 seizoen 5

Het vierde seizoen van The 100 eindigde met heel wat vragen. Eén daarvan was het gevangenruimteschip dat landde. Wie waren de mensen in dit schip, waar kwamen ze vandaan en met wie hadden ze te maken? Tijdens Comic Con heeft showrunner Jason Rothenberg flink wat informatie vrijgegeven.

Honderd jaar in een cryo-sleep

Rothenberg: “Ze zijn van ‘onze’ tijd, dus nog voor de eerste apocalyps. Dit houdt in dat ze vermoedelijk cryo-sleep waren, want het zijn geen honderd jaar oude mannen en vrouwen.” Cryo-sleep wil zeggen dat ze waren ingevroren en nu weer tot leven zijn gewekt. “Ze komen terug op een planeet die ze niet meer herkennen. Door hun komst zijn er een aantal nieuwe karakters die we gaan leren keren. Een aantal zullen daarbij een prominente rol gaan spelen.”

Tijdsprong in The 100

Het is de vraag wat de komst van deze groep mensen zal gaan doen op aarde. In de finale van seizoen vier werd de tijdsprong al aangekondigd die The 100 zal gaan maken. In het vijfde seizoen zijn we zes jaar later in de tijd en is Clarke samen met haar dochter de enige die nog op de planeet heeft proberen te overleven. Hoe alle verhoudingen verder zijn doorontwikkeld is de grote vraag. Hierop krijgen we pas begin 2018 antwoord op.