Nieuws

Clarke krijgt een ‘nieuwe dochter’ in seizoen 5

Lola Flanery The 100

Clarke Griffin krijgt in het vijfde seizoen van The 100 een nieuwe dochter. Madi is nog altijd het personage, maar het meisje zal wel door iemand anders worden gespeeld dan in de slotaflevering van het vierde seizoen.

Vijf jaar bij elkaar

In de finale van de vierde campagne werd Madi ge├»ntroduceerd door Imogen Tear. Zij wordt echter vervangen door Lola Flanery, bekend van de serie Shadowhunters. Zij is in het komende seizoen de dochter van Clark. Dit heeft producer Jason Rothenberg verteld tegenover TVLine. “De relatie is heel belangrijk voor Clark. Zij is nu vijf jaar met haar, ze zijn inmiddels volledig aan elkaar vervlochten zoals een moeder en dochter horen te zijn.”

Enige twee mensen op de planeet

Het vijfde seizoen maakt een flinke sprong in de tijd, want zoals al duidelijk werd in de finale van het vierde seizoen zal de klok zes jaar vooruit worden gespoeld. Rothenberg: “Clarke houdt van haar dochter en dat zorgt er ook voor dat haar beslissingen zijn veranderd. Dat zal voor iedereen gelden zodra ze een kind hebben. We vertellen in het vijfde seizoen het verhaal hoe ze bij elkaar zijn gekomen en hoe ze hebben overleefd als de enige twee mensen op de planeet.”