Nieuws

Devon Bostick onthult: Jasper had moeten sterven in pilot

Jasper heeft gedurende zijn tijd in The 100 flink wat te verduren gekregen. Zo kreeg hij onder meer een speer in zich en verloor hij zijn geliefde Maya. Mede doordat Jasper het niet makkelijk had in de reeks, groeide hij onder fans al snel uit tot één van de favorieten. Devon Bostick heeft echter onthuld dat het de bedoeling was dat hij zou sterven in de pilot.

Jasper dood in pilot

Bostick heeft een aantal jaar geleden in een interview aangegeven dat het de bedoeling was dat zijn personage de pilot-aflevering niet zou overleven. Al in de eerste aflevering kreeg hij een speer in zich en zag het er even naar uit dat hij was overleden. De makers van de show waren echter zo onder de indruk van de prestaties van Bostick op de set, dat ze hem langer in de show wilden. In gesprek met Zap2It sprak Bostick erover.

“Ja, het is interessant. Ik had zoiets van: “Hoe ga je dat doen?” Het was duidelijk dat ik behoorlijk wat pijn moest doorstaan en dat een beetje pijn en een beetje zeewier het wel zou oplossen”, vertelde hij lachend. “Het is heel leuk. Ik was zo blij dat ik in de pilot zat, omdat het zo’n geweldige show was. En toen ze zeiden dat ze me terug wilden brengen en waar ze de rol naartoe wilden brengen, moest ik zelfs een paar afleveringen bijkomen.”