Nieuws Seizoen 6

Marie Avgeropoulos: ‘Octavia gaat haar ergste vijand zien’

Octavia The 100

Marie Avgeropoulos, de actrice die voor The 100 in de huid van Octavia Blake kruipt, heeft zich in een uitgebreid interview uitgesproken over haar karakter in de reeks. Op Fan Fest is een uitgebreid interview met de actrice te lezen. Een van de vragen die ze krijgt voorgeschoteld, is hoe haar personage zich dit seizoen ontwikkeld.

Verschillende personen

“Ik zal daar over na moeten denken zonder spoilers weg te geven. De finale van waar ze eindigt en waar ze nu is, zijn twee verschillende personen. Omdat haar hand oud is en ze nu een fysieke uitdaging heeft om mee om te gaan, zal ze moeten leren dat het niet zomaar een uitdaging is. Het is ook een teken. Dat is iets wat ik alvast kan verklappen aan de fans. Er is meer dan hetgeen wat je nu ziet. Het is iets wat haar met een reden is gegeven.”

Marie sprak ook over de huidige psychische toestand van Octavia. Waar ze in het vorige seizoen nog de leider was van de bunker, staat ze er nu alleen voor. “Het is erg triest om de staat van Octavia te zien aan het begin van het seizoen. Ze heeft zeker PTSS overgehouden aan wat ze in de bunker heeft meegemaakt. Ze heeft totaal geen eigen liefde, ik denk zelfs dat ze zelfmoordneigingen heeft. Het is best triest om haar door die emoties te zien gaan, maar ze moet zich door de modder slepen om er beter uit te komen. Er komt dit seizoen een aflevering waarin je ziet dat Octavia letterlijk haar demonen onder ogen ziet. Dat is alles wat ik daarover kan verklappen, maar ze zal haar eigen ergste vijand onder ogen zien.”

Verder zonder Lincoln
In het interview was ook ruimte om te spreken over Lincoln. Octavia werd verliefd op hem, maar zag hoe hij in het derde seizoen voor haar ogen werd doodgeschoten. Marie heeft het idee dat zij met Lincoln in de bunker heel anders was geweest. “Ik denk dat Lincoln ervoor zorgde dat Octavia wat verzachtte, iets wat haar niet meer is gelukt sinds hij weg is. Je zag dat haar hart letterlijk werd gebroken toen hij voor haar ogen werd vermoord en ze had geen anderen manier om zichzelf te herstellen. Het is niet dat ze met een therapeut kon praten. Ik denk dat de dingen voor haar anders zouden zijn geweest als Lincoln in die bunker was geweest om haar te helpen. Ze hadden dan een meer ethisch pad gevolgd.”

Marie kreeg in hetzelfde interview ook de vraag hoe ze de rest van het seizoen zou omschrijven als ze drie emoji’s mocht kiezen. 😱😢😲 Tot slot lijkt er voor haar in de komende afleveringen geen nieuwe liefde te komen. “Ik denk om van iemand anders te kunnen houden, moet je eerst van jezelf houden. Octavia is dit seizoen niet op de juiste plaats daarvoor. Dit seizoen gaat erom dat ze door haar eigen muren heen moet komen, haar zonden moet vergeven. Ik geloof daarnaast in het idee dat een vrouw niet per se een man of andere vrouw nodig heeft om gelukkig te kunnen zijn. Ik hoop dat Octavia eerst gelukkig met zichzelf kan zijn.”