Wells Jaha The 100

Wells Jaha

Wells Jaha is één van The 100, de groep jongelingen die als eerste naar de aarde werden gestuurd. Wells Jaha werd gespeeld door Eli Goree.

Speciale band Wells Jaha en Clarke Griffin

De zoon van de kanselier komt als verrassing bij The 100 uit. Hij is altijd een braaf bast, maar besluit op het moment dat hem duidelijk wordt dat de jongeren naar de aarde worden gestuurd zich aan te sluiten. Dit doet hij vooral vanwege Clarke Griffin. De twee zijn al vanaf hun jeugd de beste vrienden, alleen Clarke denkt dat hij haar heeft verraden. Ze heeft hem namelijk verteld waar haar vader mee bezig was en niet veel later werd haar vader opgepakt. Had Wells Jaha zijn vader ingelicht? Lange tijd houdt hij de schuld op zich, tot Clarke achter de waarheid komt. Haar eigen moeder heeft haar vader verraden en al die tijd heeft Wells de schuld op zich genomen om Clarke te beschermen tegen de waarheid. De twee verzoenen dan ook met elkaar.

Continu vechten voor zijn leven

Dit zal echter slechts kortstondig zijn, want niet veel later wordt Wells vermoord. Vanaf de landing op aarde ligt hij al onder vuur. Alle jongeren zaten opgesloten voor ze naar de aarde werden gestuurd, omdat ze iets hadden gedaan dat volgens de regels niet mocht. De vader van Wells is als kanselier verantwoordelijk voor de regels en daardoor wordt Wells gezien als het kwaad. Meerdere malen moet hij knokken om te overleven, maar uiteindelijk komt de doodsteek uit onverwachte hoek. De pas dertienjarige Charlotte heeft haar ouders gedropt zien worden en sinds die dag heeft ze nachtmerries. Zodra ze weer wakker schiet ziet ze altijd het gezicht van Wells Jaha voor zich. Wanneer ze op aarde heeft geleerd hoe ze iemand op de makkelijkste wijze kan vermoorden grijpt ze haar kans. Met een mes steekt ze zijn halsslagader door en zo komt er na drie afleveringen in The 100 al een einde aan Wells Jaha.

Carrière Eli Goree

Wells Jaha werd vertolkt door Eli Goree. De Canadese acteur speelde in de films Godzilla en Race, voor die laatste film kreeg hij diverse awards. Op televisie werkt hij al langer in diverse series, zo was hij te zien in North/South, Flashpoint, Supernatural, Eve of Destruction en LEgends of Tomorrow. In bijna alle gevallen was dit in een kleine rol. In 2016 sleepte Goree wel een vaste rol binen als Joel Goodson in Dead of Summer.

Volg Eli Goree, de vertolker van Wells Jaha, ook via Facebook, Instagram en Twitter.