Preview

Preview The 100 s05e02: Red Queen

Octavia The 100

Seizoen 5 van The 100 is los, waarin we in de eerste aflevering vooral veel hebben gezien van Clarke Griffin en haar eenzame bestaan dat abrupt wordt onderbroken. Ook zagen we een nieuwe liefde opbloeien in de ruimte. Het woord in aflevering 2 van seizoen 5 is aan Octavia. De episode heet dan ook niet voor niets: Red Queen.

Wat is er in de bunker gebeurd?

Aan het einde van s05e01 zien we al een shot van Octavia die in de bunker als een koningin op haar troepen neerkijkt. Waar we in de eerste aflevering met flashbacks het leven van Clarke hebben gezien, zal in de tweede episode duidelijk worden hoe het leven in de bunker is geweest. En één ding is duidelijk, daar is het er hard aan toegegaan. Showrunner Jason Rothenberg laat in onderstaande ‘inside video’ weten dat het draait om de evolutie van Octavia. Ook is er alvast een scene vrijgegeven.

Bekijk alvast een sneak peek van Red Queen

Een geboren leider of een gedwongen?

In de bunker zoekt Octavia de rust, maar die wordt haar niet gegund. Iedereen ziet haar namelijk als een geboren leider en uiteindelijk komt het zover dat ze ook de leiding moet pakken. Tegelijkertijd gebeuren er een aantal tragische dingen in de bunker, waar nog lang over zal worden nagepraat. Bekijk ook de Inside van Red Queen: