Preview

Preview seizoen 5 van The 100

The 100 5x01 Clarke Griffin

Maandag is het zover, The 100 seizoen 5 is in Nederland eindelijk te zien op Netflix. Met een kleine week vertraging ten opzicht van de uitzendingen in de Verenigde Staten kunnen we nu ook gaan zien hoe het verder gaat met Clarke, Raven, Bellamy, Murphy, Monty, Echo, Harper, Emori, Octavia én ontdekken we eindelijk wie er toch in dat nieuwe schip zitten.

Het slot van seizoen 4 bracht veel vragen

Een klein jaar geleden werden we achtergelaten met heel veel vragen. Het vierde seizoen van The 100 eindigde namelijk vrij dramatisch. De nucleaire apocalyps Praimfaya was op weg naar de aarde en opnieuw verliet de mensheid de planeet. Het gros vertrok richting de Ark, maar Clarke bleef achter.

Iedereen vreesde voor haar leven, maar ze zou het overleven. Dat was ook het geval voor Octavia, die zich in de bunker terugtrok. De grootste verrassing en vraag kwam daarna. Een sprong in de tijd van zes jaar maakte duidelijk dat Clarke nog leefde, ze een dochter heeft én er een nieuw ruimteschip richting de aarde komt.

Hoe vredelievend zal het zijn?

Wie zaten er in dat schip, daar kregen we afgelopen zomer al antwoord op. Showrunner Jason Rothenberg gaf hier antwoord op tijdens een ComicCon. Het gaat er in ieder geval voor zorgen dat er nieuwe gezichten in het vijfde seizoen van The 100 zullen verschijnen. Of ze erg vredelievend zijn is de vraag, al geeft de trailer ons niet dat idee. Erg vredelievend gaat het er ook niet aan toe in de bunker, waar Octavia zich ontpopt tot teen keiharde leider. Meer onduidelijkheid is er hoe het ervoor staat met de mensen op de Ark.

Aflevering 1 van seizoen 5: Eden

In de finale van seizoen 4 werd een tijdsprong gemaakt van zes jaar en zeven dagen. In de eerste aflevering van seizoen 5 wordt de klok weer deels teruggedraaid, want we gaan zien wat er in die tussenliggende periode zoal is gebeurd. Hoe heeft Clarke al die tijd alleen doorgebracht en hoe Clarke haar dochter Madi heeft ontmoet.

Raven en blik achter de schermen

In aanloop naar het nieuwe seizoen heeft The CW diverse filmpjes gelanceerd om ons alvast op te warmen. Zo verscheen er een interview met Lindsey Morgan, de vertolker van Raven Reyes, en daarnaast is er ook een blik achter de schermen geworpen met onder meer Rothenberg aan het woord over met name de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Genoeg om te kijken om je op te warmen voor de eerste aflevering.

Interview met Lindsey Morgan (Raven)

Behind the scenes met Inside: Eden

Bekijk de trailer van The 100 seizoen 5