Cast Nieuws

Raven moest eigenlijk Finn’s moeder zijn in The 100

The 100 S01E05 Finn en Raven

Op internet zijn heel wat geheimen achter The 100 te vinden en 1 daarvan gaat over Raven. We hebben haar in de sci-fi-serie van The CW leren kennen als de vriendin van Finn, maar in het originele script was dat echter niet de bedoeling.

Raven was eigenlijk Finn’s moeder

In het originele script van The 100 was het de bedoeling dat Raven de moeder van Finn zou zien. De schrijvers kozen er echter voor om Raven meer te maken zoals het karakter van Glass uit de boeken. In plaats van moeder en zoon werd Raven daardoor de vriendin van Finn. De twee begonnen als goede vrienden, maar dat werd langzaam een relatie.

En wat ons betreft was de keuze voor Raven als de vriendin van Finn een goede. Het leverde een interessante liefdesverhouding op toen Finn gevoelens ontwikkelde van Clarke, die niet wist dat Raven zijn vriendin was. De schrijvers hebben er alles aan gedaan om van Raven wel haar eigen karakter te maken. Gelijkenissen met Glass zijn dan ook toeval. Eerder werd ook duidelijk dat het eigenlijk niet de bedoeling was dat Raven nu nog zou leven in The 100.