Recap

Recap Red Queen: Chaos in de bunker met eerste schokkende dood

Octavia The 100

Zagen we in de eerste aflevering van The 100 seizoen 5 wat er in zes jaar tijd gebeurde bij Clarke, in de tweede episode was het de beurt aan de bunker. Octavia stond daarin centraal, want de titel was niet voor niets Red Queen. Of ze het wilde of niet, ze moest de regie in handen nemen. Ook namen we afscheid van een belangrijk personage uit de serie, die overleed als een held.

Let op: dit artikel bevat mogelijke spoilers als je The 100 S05E02 Red Queen nog niet hebt gezien!

Chaos in de bunker

Was er lange tijd relatieve rust in de bunker, dat veranderde toen er een probleem opdook. De deuren van de bunker zouden na een aantal jaar open gaan, zodat iedereen weer ‘rustig’ verder kon leven. Het liep anders toen de luiken niet meewerkten, chaos volgde en de sterkste moest opstaan. Wie dat werd? Het laat zich raden. Wie zien het verhaal hoe de Red Queen werd ‘geboren’.

Afscheid van Jaha

In de tweede aflevering zagen we ook het eerste personages waar we al lang mee optrekken sterven. Het bleek Thelonious Jaha te zijn, de kanselier toen de serie The 100 begon. Showrunner Jason Rothenberg wilde Jaha niet zomaar laten verdwijnen uit het verhaal. “Hij moest afscheid nemen als een held en iedereen moest rouwen om zijn dood in plaats van blij zijn. De rol van Jaha was door de serie heen controversieel.” En hoe gaat het aflopen met Marcus Kane, die in een zeer zorgwekkende situatie achterbleef in de cliffhanger. “Ik zou me zorgen maken”, aldus Rothenberg.

Bekijk de volledige recap van Red Queen met showrunner Jason Rothenberg