Recap

Recap Sleeping Giants: Het eerste schot van Clarke

The 100 S05E03

Clarke is ook in seizoen 5 van The 100 weer een oorlog gestart, of ze dat nou wilde of niet. In Sleeping Giants gaat ze de strijd aan met de gevangenen, waarvan we ook eindelijk wat meer te weten komen.

Let op: dit artikel bevat mogelijke spoilers als je The 100 S05E03 Sleeping Giants nog niet hebt gezien!

Wie zijn de gevangenen en het eerste schot van Clarke

Hebben we in de eerste afleveringen van seizoen 5 vooral een beeld gekregen hoe het de voor ons bekende personages is vergaan in de tussenliggende periode, nu hebben we ook de nieuwe mensen leren kennen. Want wie zijn eigenlijk de gevangenen in het schip en wie is hun leider?

Showrunner Jason Rothenberg geeft in zijn recap een duidelijk antwoord, al blijkt er een kat-en-muisspel aan te komen. Maar eerst volgt er alweer een oorlog, aangezwengeld door Clarke. Zij was namelijk degene die uiteindelijk het eerste schot loste. “Haar instinct nam het over, ze wilde haar huis niet opgeven.”

Klassiek Murphy-moment

Ondertussen kwam de groep in de ruimte voor een grote verrassing te staan van een grote leegte. Murphy en Raven besluiten uiteindelijk achter te blijven. “Een klassiek Murphy-moment als hij zich bedenkt dat er geen ontspanningsmogelijkheid is.”

Ook werd nu al een eerste hereniging van de groep ingezet. “We vonden dat drie afleveringen voldoende was om terug te kijken naar de zes jaar. Uiteindelijk moest toch duidelijk worden voor iedereen dat Clarke het op de aarde had overleefd en ze moet geholpen worden om uit de problemen te komen met de gevangenen.”

Bekijk de volledige recap van Red Queen met showrunner Jason Rothenberg