Nieuws

Releasedatum The 100 seizoen 5 bekendgemaakt

The 100 seizoen 5

Seizoen 5 van The 100 heeft eindelijk een startdatum. The CW, de uitzendgemachtigde in de Verenigde Staten, heeft dit weekend de planning bekendgemaakt van hun voorjaarsprogrammering. Daarin is duidelijk geworden dat The 100 zal beginnen op dinsdag 24 april.

Lang wachten op seizoen 5

Dat is voor de fans van The 100 toch wel even slikken, want de afgelopen jaren begon het seizoen telkens veel vroeger in het kalenderjaar. Seizoen 4 werd op 1 februari al afgetrapt, het vijfde seizoen laat dus een stuk langer op zich wachten. Executive producer Jason Rothenberg heeft al gereageerd op de startdatum. “Ik weet dat het een lange zit is. Het enige dat ik kan doen is beloven dat dit het wachten meer dan waard is. We leggen nu de laatste hand aan de trailer.”

Wanneer The 100 seizoen 5 te zien in Nederland?

In de Verenigde Staten begint seizoen 5 van The 100 dus op dinsdag 24 april. In Nederland kunnen we de serie zien op Netflix. Dankzij de deal tussen The CW en Netflix mogen we hopen op woensdag 25 april al te kunnen genieten van de eerste aflevering van seizoen 5. Andere series van The CW, zoals Riverdale, Dynasty en de DC-series waaronder Arrow zijn een dag na de uitzending in de Verenigde Staten namelijk al te zien op Netflix. Hiervan is nog geen bevestiging binnen, dus daar is het nog op wachten.

Exact uitzendschema nog niet bekend

Wat we wel weten is dat het vijfde seizoen zal bestaan uit dertien afleveringen, waardoor de episodes zullen doorlopen tot medio juli. Een exact uitzendschema is door The CW nog niet bekendgemaakt. Aangezien de paasdagen al voor de startdatum vallen zijn er weinig feestdagen waardoor The 100 onderbroken zou kunnen worden. Het lijkt er dan ook op dat er nagenoeg wekelijks een episode zal verschijnen.