Nieuws

Richard Harmon (Murphy) over belangrijke keuze uit seizoen 6

John Murphy The 100

Richard Harmon kruipt voor The 100 in de huid van John Murphy. Hij lijkt in het vervolg van het zesde seizoen ervoor te kiezen om Josephine bij te staan. Zij zit momenteel in het lichaam van Clarke en kan wel iemand gebruiken die haar tips geeft. Nu Murphy daarvoor in ruil onsterfelijkheid aangeboden heeft gekregen, is het de grote vraag of hij zijn vrienden zal bedriegen. In gesprek met TV Guide sprak Harmon over de situatie.

Murphy als verrader?

“Ik denk dat Murphy heeft gedaan wat hij in deze situatie moest doen. Er is niet echt een keuze eigenlijk. Ik weet niet of sommige mensen boos op hem zijn vanwege dat, maar zij vertelde hem dat erge geheim en wij zitten eigenlijk in hun huis. Dus als Murphy er uit wil komen, zal zijn gedachte om het aanbod af te slaan niet heel goed zijn. Waarschijnlijk zou ze hem gelijk vermoorden. Ik denk dat hij op zijn minst interesse moet wekken, maar ik zeg niet dat hij die interesse veinsde. Ik denk dat het iets is wat hij heel graag wil. Op dit moment zal hij dat meer dan ooit worden, omdat hij een gebroken man is. Hij is gewoon zwak, gebroken en dat is leuk om te spelen.”

Murphy leerden we de laatste jaren al kennen als iemand die er alles aan doet om te overleven. Nu hij de dood in de ogen heeft gekeken lijkt dat zeker niet te veranderen. Ook waarschuwde Harmon ons alvast dat we in de komende afleveringen een rouwende Bellamy gaan zien nu hij erachter is gekomen dat Clarke zichzelf niet meer is. “Het ging niet goed tussen hun toen Clarke doodging, maar ik weet zeker dat hij haar niet dood wilde hebben. Dus hij is aan het rouwen.”