Nieuws Seizoen 6

Rothenberg over bloedstollende seizoensfinale en lot Octavia

Octavia The 100

Het zesde seizoen van The 100 zit er officieel op. Op maandag is de laatste aflevering van seizoen 6 toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Vanaf nu zullen we het een tijdje moeten doen zonder nieuwe aflevering van de reeks. In gesprek met Entertainment Weekly heeft showrunner Jason Rothenberg het één en ander verteld over de bloedstollende seizoensfinale.

Seizoensfinale

In het slot van de seizoensfinale zat een grote cliffhanger. Octavia werd plots neergestoken door Hope, het kind van Diyoza. De anomalie speelde dit seizoen een grote rol. “We zullen alles of zoveel mogelijk ervan uitleggen als we naar seizoen 7 toegaan. Ik kan niet echt vertellen wat het is. We weten dat de tijd zich slecht gedraagt, omdat Hope in drie dagen van een foetus is veranderd naar een volwassen vrouw begin twintig”, vertelde Rothenberg. In seizoen 7 wordt daar verder op ingezoomd.

De grote vraag is ook hoe het nu verder moet met Octavia. Leeft ze nog? “Ik wil niets verklappen over haar lot behalve dat ik wil uitleggen wat er met haar gebeurt. Of ze nu leeft of dood is, Marie is geweldig en je kunt rustig zeggen dat we nog niet het laatste van haar hebben gezien. Maar of ze nou wel of niet dood is en of we haar verhaal nou vertellen als een flashback of dat we haar nog zien, dat moet blijken.” Het lot van Octavia blijft dan ook onduidelijk tot seizoen 7 van start gaat.