Nieuws Seizoen 6

Rothenberg reageert op eerste dode in The 100 S06

Eliza Taylor Jason Rothenberg Netflix The 100

Nog geen half uur onderweg in de eerste aflevering van het zesde seizoen van The 100 is het eerste dodelijke slachtoffer al een feit. Mocht je de aflevering nog niet hebben gezien, dan doe je er goed aan dit bericht nu te sluiten. Verderop in dit artikel vertellen we wie er dood is gegaan en geeft showrunner Jason Rothenberg zijn reactie daarop.

Eerste dode

De eerste dood in The 100 seizoen 6 is al snel een feit. Miles Ezekiel Shaw, gespeeld door Jordan Bolger, overleed nadat hij een gebied met straling betrad op de gevaarlijke nieuwe planeet. In zijn laatste woorden richt hij zich op Raven: “Vertel Raven dat ze gelukt verdient. Ze denkt van niet, maar dat doet ze wel.” Clarke, die vanwege haar nachtbloed tegen de straling kan, kan de dood van Shaw niet voorkomen.

Volgens Rothenberg moest Shaw wel uit de serie geschreven worden. “De waarheid is dat we een acteur verloren. Jordan kreeg een baan bij een andere serie. Hij is geweldig en ik had hem er graag bijgehouden, maar we hadden een situatie waarbij we hem kwijtraakten. Dat mensen ook andere banen krijgen, speelt een belangrijke rol. Dan moeten we denken: ‘Okay, hoe schrijven we dit personage uit de show op een emotioneel bevredigende manier’. Het is niet bevredigend dat hij sterft, het is tragisch en hartverscheurend. Maar er zijn niet veel opties.”