Nieuws

Showrunner heeft al plannen voor seizoen 6 én 7 van The 100

The 100 Clarke Griffin seizoen 5

Het lijkt er steeds meer op dat we nog heel wat jaren mogen genieten van The 100. In dit voorjaar komt het vijfde seizoen, het heeft er veel van weg dat het bestellen van een zesde seizoen voor The CW alleen nog een hamerstuk is én nu wordt er zelfs al hardop gesproken over een zevende seizoen.

Ideeën voor zesde en zevende jaar

The CW-baas Mark Pedowitz was zeer loslippig de afgelopen dagen en vertelde dan ook veel van de plannen van executive producer Jason Rothenberg. Pedowitz sprak met Nerdist. “Ik weet dat Jason al plannen heeft waarbij hij verder vooruit kijkt dan het vijfde seizoen. Mogelijk heeft hij al ideeën voor een zesde en zevende jaar. Ik weet niet of ik het mag zeggen, maar hij heeft al nieuwe verhalen in gedachte.” Dat Pedowitz al zo open over een vervolg praat is opvallend, bij vorige seizoenen was het telkens lang onzeker of The 100 verder ging.

Al een einde in mijn hoofd

Nu lijkt het erop dat het zesde seizoen op zeker wordt hersteld, in mei zal er een definitief besluit worden genomen. Rothenberg liet eerder al wel weten dat hij een houdbaarheidsdatum ziet. “De beslissing is niet aan mij”, liet hij eerder al weten aan Nerdist. “Maar ik denk niet dat dit een verhaal is om voor tien jaar te lopen. Toch houd ik zo van alle karakters en de wereld die we gecreëerd hebben, dat ik ieder jaar weer fris begin. Ieder seizoen vertelt een nieuw verhaal en daardoor wordt het nooit saai. Ik heb nog wel altijd een einde in mijn hoofd, maar ik weet wanneer dat uiteindelijk zal worden verteld.”