Nieuws Seizoen 6

The 100 krijgt een zesde seizoen

The 100 seizoen 6 is officieel besteld door The CW. De verlenging leek al slechts een kwestie van tijd en dit is nu de waarheid geworden. De leiding van de Amerikaanse televisiezender liet een aantal maanden geleden weten begin mei een beslissing te nemen en dat is nu daadwerkelijk gebeurd.

Kijkcijfers zijn hoger dan verwacht

Het enige dat een verlenging in de weg kon zitten waren zeer slechte kijkcijfers van de eerste afleveringen van het vijfde seizoen. Het omgekeerde gebeurde, want door de grote tijdsprong en de vraag wat er allemaal zou zijn gebeurd in de tussenliggende periode waren de kijkcijfers juist hoger dan het vorige seizoen. Ook de online interactie lag erg hoog, over The 100 werd veel meer gesproken op bijvoorbeeld Twitter dan andere programma’s.

Toekomst krijg in The 100 seizoen 6 de ruimte

Tussen het vierde en vijfde seizoen van The 100 is een tijdsprong gemaakt van zes jaar. De nieuwe verhaallijnen krijgen nu dan ook de ruimte om verder te worden uitgediept. Showunner Jason Rothenberg laat dan ook logischerwijs weten dolblij te zijn met de verlenging. Daarbij dankt hij alle fans, want dankzij deze steun komt er minimaal een zesde seizoen. Rothenberg liet onlangs al eens weten dat hij een duidelijk plan heeft voor nieuwe seizoenen. Daarnaast denkt hij ook na over een spin-off.

Seizoen 6 hoogstwaarschijnlijk in 2019

Het vijfde seizoen van The 100 is nu volop bezig en zal tot diep in de zomer lopen. Daarna is het afwachten wanneer het zesde seizoen van The 100 exact zal beginnen. De verwachting is dat The CW de serie opnieuw in de voorjaarsprogrammering mee gaat nemen en dus in 2019 zal verschijnen. Helemaal zeker is dat niet, omdat seizoen vijf ook een aantal maanden later begon. Het is in ieder geval wel zeker dat het ergens in 2019 wordt.