Nieuws Seizoen 7

The 100 seizoen 7 officieel besteld

The 100

Geweldig nieuws vanuit de Verenigde Staten. Op woensdagavond is bekend geworden dat The CW nog niet klaar is met The 100. De populaire reeks heeft groen licht gekregen voor een zevende seizoen. Dat terwijl het zesde seizoen nog niet eens in première is gegaan.

Nieuw seizoen The 100

The CW is razendsnel geweest met het bestellen van een nieuw seizoen. Waar de zender vaak nog de release van een nieuw seizoen afwacht, is dat bij The 100 dit jaar niet gedaan. Nu al is er een zevende seizoen besteld van de serie die gebaseerd is op de boekenreeks van Kass Morgan. Showrunner Jason Rothenberg is dan ook blij met het vertrouwen.

“Ik ben zo blij om aan te kondigen dat The 100 net vernieuwd is voor seizoen 7. Het feit dat seizoen 6 nog niet eens is verschenen, maakt dit een geweldige set van The CW. Iedereen die de show maakt voelt zich vereerd en is onder de indruk. Dank je. En vergeet niet 30 april te kijken”, liet hij via Twitter weten.

Mogelijk laatste seizoen?

Het zou natuurlijk kunnen dat The CW zo snel een nieuw seizoen heeft aangekondigd om de serie met een zevende seizoen een waardig afscheid te geven, maar daar zijn geen uitspraken over gedaan. De reden van de snelle vernieuwing van The 100 is dan ook onduidelijk, al heeft Rothenberg wel al eens aangegeven niet oneindig door te willen gaan met de serie.

“Ik wil niet dat de reeks voor eeuwig blijft bestaan, maar het hangt ook een beetje af wat de kijkers van het nieuwe seizoen zullen vinden. We hebben zeker nog meer verhalen die we willen vertellen in deze wereld.” Ondertussen wordt wel al nagedacht over een spin-off.

Release in Nederland

Helaas is het nog niet duidelijk wanneer we in Nederland aan de slag mogen met The 100 seizoen 6. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat op 30 april van start in de Verenigde Staten en liep voorheen altijd mee met Netflix. Door een samenwerking van de streamingdienst met The CW zat er vaak maar een aantal dagen tussen de aflevering in Amerika en in Nederland. Nu heeft Netflix echter nog geen datum naar buiten gebracht. Seizoen 7 lijken we in 2020 te mogen verwachten.