Nieuws

The 100-showrunner werkt al aan prequel

Eliza Taylor Jason Rothenberg Netflix The 100

We willen er voorlopig nog niet aan denken, maar ooit gaat er een einde komen aan The 100. Toch is er nu alvast hoop dat we bij dat moment gelijk door kunnen schakelen. Showrunner Jason Rothenberg werkt namelijk al aan een prequel.

Veel meer boeiende verhalen te vertellen

Rothenberg laat aan Fangirlish weten dat het nog in een beginnende fase is en er absoluut nog niet gesproken is met uitzendgemachtigde The CW over een vervolg. Of beter gezegd een voorloper. Wel heeft hij al heel wat gedachtes over een prequel van The 100. Daarin gaan we dan kennis maken met de voorouders van de huidige hoofdrolspelers.

“Eén van de dingen waardoor ik zo van de serie houd, is dat het universum zo dicht is. Als je naar de tijdlijn kijkt zijn er heel veel boeiende verhalen te vertellen.” The 100 speelt zich 96 jaar na een nucleaire apocalyps af die de aarde verwoestte. In de tussenliggende periode hebben de mensen die het hebben overleefd op The Ark gewoond, een groot ruimteschip. Dit waren in eerste instantie echter meerdere kleine schepen die bij elkaar zijn gekomen.

Betovergrootmoeder van Clarke

Rothenberg: “Voor een prequel heb ik een tijdsperiode gekozen die naar mijn inzicht erg interessant is. Het zal een totaal nieuwe wereld zijn. We maken kennis met de voorouders van de personages uit The 100, denk aan de betovergrootmoeder van Clarke. Ook zullen we meer afstammelingen ontmoeten en natuurlijk weten we al dat Becca toen leefde. Dus mogelijk zullen er verwevingen zijn met bekende gezichten.”

Vragen over waar, wanneer en hoe kan Rothenberg nog niet beantwoorden. Voorlopig lijkt het er namelijk nog op dat The 100 het eindpunt nog niet heeft bereikt. Het vijfde seizoen begint deze week in de Verenigde Staten en begin mei zal er een beslissing vallen of er ook een zesde seizoen komt. Door de populariteit van de serie lijkt dit echter slechts een formaliteit te zijn.