Nieuws

The CW over The 100 seizoen 6: ‘Vol vertrouwen en hoopvol’

The 100 s01e01 Octavia

We wachten nog op de release van het vijfde seizoen van The 100, toch wordt er al gesproken over het zesde seizoen van The 100. Op de Winter Press Meeting heeft The CW-president Mark Pedowitz alvast een positief signaal afgegeven.

The CW maakt uit of The 100 doorgaat

The CW is de uitzendgemachtigde van The 100 in de Verenigde Staten. Het is aan deze omroep om te bepalen of er een nieuw seizoen komt of niet. Mocht dat niet het geval zijn, dan zou een andere omroep de serie over kunnen nemen. Dit zie je alleen wel heel weinig gebeuren.

Hoopvolle geluiden

Voorlopig lijkt het er niet op dat er spoedig een einde zal komen aan The 100 en dat terwijl we toch al vier seizoenen onderweg zijn en dit voorjaar eindelijk seizoen 5 van The 100 gaat beginnen. Er wordt al volop gesproken over seizoen 6 en Pedowitz liet namens the CW weten dat hij vol vertrouwen en hoopvol is over een vervolg.

In mei in gesprek

De klap met de hamer is er nog niet gegeven, maar eigenlijk lijkt dit slechts een kwestie van tijd. Pedowitz heeft namelijk ook aan een journalist laten ontvallen dat de beslissing in mei genomen zal worden. Het lijkt er dan ook op dat het vooral nog afwachten is of de kijkcijfers van de eerste afleveringen tot tevredenheid stemmen. Daarna kan het licht snel op groen.