Nieuws

Zag jij de kus en nieuwe liefde van Bellamy aankomen?

Bellamy The 100 season 5

De eerste aflevering van seizoen 5 van The 100 zat vol met opvallende momenten. Eén daarvan was absoluut de kus van Bellamy. Hij gaat een opvallende nieuwe relatie aan, die we misschien wel zagen aankomen aan het einde van het vierde seizoen. Toch doet het heel wat stof opwaaien.

Let op: dit artikel bevat mogelijke spoilers als je The 100 S05E01 nog niet hebt gezien!

Bellamy en Echo vinden elkaar

Waar Clarke op de aarde achter is gebleven, zijn Bellamy en Echo samen terug naar de ruimte. Waren ze in het verleden duidelijk tegenstanders van elkaar, ze hebben elkaar in de zes jaar die is overbrugd gevonden. Zo bleek dus wel uit de kus waarmee de eerste aflevering van seizoen 5 werd afgesloten.

Showrunner geeft tekst en uitleg

Al was de samensmelting misschien deels te voorzien, toch is het direct een heet hangijzer onder fans van The 100. Want veel zien Bellamy en Clarke samen. Showrunner Jason Rothenberg heeft bij TVGuide direct uitleg gegeven over deze nieuwe relatie. “Ik hoop dat mensen begrijpen dat Bellamy alleen is geweest in de afgelopen zes jaar. In zijn gedachte is Clarke dood en gaat nu verder met zijn leven.”

Zes jaar werkt zalvend

Zodra Clarke dus toch nog blijft te leven ontstaat er een nieuwe dynamiek, die we nog een beetje kennen uit het eerste seizoen tussen Raven, Finn en Clarke. Daarnaast is de relatie tussen Bellamy en Echo nog gecompliceerder, aangezien Bellamy’s zus Octavia haar het liefst dood ziet. De tussenliggende periode van zes jaar heeft volgens Rothenberg zalvend gewerkt.

Bekijk het volledige interview met Rothenberg over S05E01