Nieuws

Zeven vragen na het zien van de trailer van The 100 seizoen 5

Seizoen 5 trailer The 100

De trailer van The 100 seizoen 5 is eindelijk verschenen en het speculeren kan dan ook beginnen. We kregen bijna vier minuten aan beeldmateriaal voorgeschoteld, met daarin heel wat vragen. De komende periode kunnen we uitgebreid ingaan op alle (aanstaande) gebeurtenissen, nu eerst zeven vragen die bij ons opkomen na het zien van de trailer.

1. Hoe is de groene vallei ontstaan?

Het vierde seizoen werd afgesloten met de Praimfaya, de dodelijke golf die alles op aarde verwoeste. Behalve blijkbaar één vallei, waar mensen wel kunnen overleven. Hoe kan dit?

2. Hoe eenzaam is Clark geweest?

Waar al haar vrienden de ruimte in zijn gevlogen, is Clarke achtergebleven. Hoelang is ze in haar eentje geweest en hoe eenzaam is het voor Clark in die tijd moeten zijn? En wanneer heeft ze haar dochter Madi gevonden?

3. Waar komt Madi vandaan?

Dat roept gelijk de volgende grote vraag op, die er eigenlijk al is vanaf het einde van het vierde seizoen. Hoe is Clarke moeder geworden en waar is Madi nu vandaan gekomen?

4. Waarom doen Bellamy en co er zo lang over

Bellamy en de rest van de groep gaat rond door de ruimte, maar kan inmiddels terugkeren naar de aarde. Duidelijk wordt in de trailer dat ze hier veel langer over doen, waarom?

5. Raven en Murphy zijn losgerukt?

Aan de beelden te zien zal de groep het voorlopig zonder Raven en Murphy moeten doen. Het tweetal is gevangen genomen door Eligius. Dus het lijkt erop dat ze hun eigen avontuur gaan beleven.

6. Wie zitten er nou toch in dat gevangenisschip

Vanaf het laatste shot van het vierde seizoen is er één grote vraag. Wie zitten er nou toch in dat gevangenisschip. Vorig jaar tijdens een ComicCon lieten de makers al wel weten dat het om gevangenen die honderd jaar in een cryo-sleep zouden zitten. Maar hoe nu verder? Het enige dat duidelijk wordt is dat ze allemaal uniformen dragen met de tekst ‘Eligius IV’. Charmaine Diyoza, gespeeld door Ivana Milicevic, is op het oog de leider van de groep. Maar hoe is ze in deze rol terechtgekomen?

7. Hoe gaat Octavia van zich afslaan?

Octavia benadrukt dat ze geen leider is, maar in The 100 is het eigenlijk vanaf het begin geweest dat dit een natuurlijk proces was. Hierdoor is Octavia toch echt het gezicht van Wonkru, alleen lijkt het erop dat ze een grote fout maakt door naar Jaha te luisteren. In de bunker gelden hele strenge regels en dat is wachten op problemen toch? En zien we die al met een grote brand?